Izvor: B92

Vlasnici beach bara Nammos pre dve godine su uložili u plažu Psaru oko milion i po evra, kako bi zadovoljili probirljivu klijentelu, koja samo za nekoliko sati može da potroši pet hiljada do čak 100.000 evra.

Ako se pitate da li je moguće da ležaljke i suncobrani koštaju milion i po evra, evo odgovora.

Ležaljke su u potpunosti izrađene od vrhunskog čelika i mahagonija i to od ruke čuvenog dizajnera Entonija Logotetija, a svaka je koštala 2.800 evra, dušeci Loro Piana od 1.000 evra i Tuuci suncobrani još 1.200 evra po komadu, što povećava vrednost jedne ležaljke na 5.000 evra!

Naime, ova priča je ubrzo stigla i do Generalnog sekretrijata za javnu imovinu Grčke, pa je u neverici da se za ležaljke plaća milion i po evra došlo do sumnje o utaji poreza. Ipak, Sekretirijat je u svom izveštaju priznao da ugositeljska firma “Nammos“ plaća najviše para za najam plaže od preostalih aktivnih firmi na ostrvu vetrova, tačnije 80 evra po kvadratnom metru, dok je cena kvadratnog metra na drugim plažama, bar do nedavno, iznosila samo sedam evra.

“Nammos“ iznajmljuje 27 pari ležaljki po ceni od 120 evra po paru, a s obzirom na to da zakonski nije određena maksimalna visina cene po paru ležljaki, kao i činjenica da uredno plaćaju porez državi, nadležni nemaju zakonskog osnova da ih gone.

Pogledajte koliko koštaju ležaljke na plažama Mikonosa:

  • Plaža Panormos – 90 evra
  • Plaža Paranga – Scorpios 150 evra i Kalua 50 evra
  • Plaža Agios Joanis – 70 evra
  • Plaža Paradise – JackieO’ 80 evra i Super Paradise 40 evra
  • Plaža Platis Jalos – Branco 80 evra i Yialo Yialo 20 evra
  • Plaža Ftelja – od 40 evra, pa naviše
  • Psaru – Nammos 120 evra i Cavo Psaru 25 evra

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.