foto: thinkstock
foto: thinkstock

U Srbiji se najviše prodaju aranžmani za leto iznad 600€

Podeli

Rezultati višemesečne ankete na 92putovanja.rs pokazuju koliko novca će naši čitaoci ove sezone potrošiti na letovanje.

Skoro polovina anketiranih, čak 45 odsto, potrošiće više od hiljadu evra za letnji odmor. Na drugom mestu po broju glasača našlo se nešto više od 20 odsto onih koji će za letovanje izdvojiti do 200 evra. Između 600 i hiljadu evra na odmor će potrošiti 20 odsto, a od 400 do 600 evra tek 15 odsto naših čitalaca.

Andrej Todorović, PR agencije Kontiki, za sajt "92putovanja" navodi da je u njihovoj agenciji ovog leta prodato najviše aranžmana vrednih između 600 i hiljadu evra, koje su klijenti u najvećem broju plaćali gotovinom ili karticom.

“Klijenti sve češće uplaćuju first minute ponude. Prodaja za ovu letnju sezonu počela je još u decembru 2017. godine. Na taj način klijenti imaju mogućnost da plate manje svoje aranžmane, ali i da izaberu onu ponudu koju žele pošto u tom periodu gotovo u svim hotelima ima raspoloživih soba. Last minute ove godine nije dobro čekati, sezona je dobra i sve je manje takvih ponuda“, kaže Todorović.

foto: thinkstock
foto: thinkstock

U Travellandu je malo drugačija situacija, pa su tako najprodavaniji aranžmani ove sezone bili oni iznad hiljadu evra, čak četrdeset odsto u odnosu na „drugoplasiranu“ kategoriju od 600 do hiljadu evra koje su građani najčešće plaćali gotovinom.

“Prema intenzitetu tražnje za rezervacijama po određenim datumima kada se pojave first i last minute ponude, možemo reći da klijenti sve više prepoznaju ove trenutke i organizuju putovanje prema aktuelnostima i povoljnosti ponuda. Naravno, veliki je broj onih koji svoje aranžmane biraju na osnovu svojih želja u datom momentu bez obzira na aktuelne ponude“, rekao nam je Željko Dobrilović iz turističke agencije Travelland.

Rezultati ankete 92putovanja.rs su se umnogome poklopili sa onim što su nam rekli iz turističkih agencija, što znači da se aranžmani iznad 600 evra najviše prodaju među našim građanima. Kada su aranžmani preko hiljadu evra u pitanju važno je istaći da njih najviše rezervišu porodice sa decom, dok su pojedinačna putovanja (prevoz avionom) skuplja od šeststo evra više zastupljena po osobi.

Pratite 92Putovanja na Instagramu!

Zašto je uopšte ta bivša španska kolonija i najveće ostrvo u Mikroneziji tako slabo posećeno? Iz Severne Amerike ili Evrope samo je nekoliko avio-kompanija koje će vas odvesti na ovu američku teritoriju u Pacifiku. Put je vrlo dug i poprilično skup, ali to ćete ubrzo zaboraviti kad jednom stupite na ovo prekrasno ostrvo.

strana 1 od 19 idi na stranu