Izvor: b92.net/Tanjug

Uoči Uskrsa po gregorijanskom kalendaru na ulazu u Srbiju prisutne su veće gužve zbog čega se oglasio i MUP Srbije.

"Na svim važnim putnim pravcima u Republici Srbiji, u susret Uskrsu koji se u nedelju obeležava po Gregorijanskom kalendaru, očekuje se povećan intenzitet saobraćaja.
Budite strpljivi - poštujte saobraćajne propise!", napisao je MUP Srbije na zvaničnom Instagram profilu.

Trenutno je najveća kolona vozila primetna na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju iz Hrvatske, kao i na prelazu Preševo na ulasku u Severnu Makedoniju iz Srbije.

Očekuje se da će danas u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima intenzitet saobraćaja biti veći, a da će samim tim biti i duža čekanja na granicama na severu naše zemlje, naročito na terminalima na ulazu.

Većina putnika Srbiju koristi kao tranzit, a primetan je i veliki broj vozila registarskih oznaka RKS, sa albanskim stanovništvom, koje je ovog jutra među najbrojnijim putnicima koji su sa hrvatske strane ušli u Srbiju, kako putničkim automobilima, tako i autobusima.

Do 1. aprila, kao i od 2. maja do 6. maja biće na snazi privremena izmena radnog vremena graničnog prelaza Bački Vinogradi koji će raditi od 7 do 22 časa, dok Horgoš 2 do daljnjeg radi od 5 do 23 časa.

Bitno je naglasiti i da se u popodnevnim satima danas očekuje više automobila na putevima što može dovesti do češćih zastoja i povremenih prekida saobraćaja, te se vozači pozivaju da voze pažljivije i ne žure, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Vozačima se savetuje da danas prate zvanične kamere graničnih prelaza, kako bi imali uvid u to gde su najveće gužve.

Podeli: