Izvor: Tanjug

Uoči predstojećeg Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, koji se obeležava u nedelju, na ulazu u Srbiju su velike gužve sa hrvatske strane.

Uoči Uskrsa po gregorijanskom kalendaru, na graničnom prelazu Horgoš 1 beleže se gužve u intervalima, a čekanje je u proseku oko sat i po vremena.

Većina putnika Srbiju koristi kao tranzit, a primetan je i veliki broj vozila registarskih oznaka RKS, sa albanskim stanovništvom, koje je ovog jutra među najbrojnijim putnicima koji su sa hrvatske strane ušli u Srbiju, kako putničkim automobilima, tako i autobusima.

Prinstscreen/AMSS

Hrvatski državljani, ako je sudeći prema njihovim izajvama, kreću na vikend - odmor.

Putnici na ulaznom terminalu, iz pravca Mađarske ka Srbiji, čekaju od nekoliko desetina minuta do dva sata, ako se uzme u obzir vreme zadržavanja na obe strane granice.

"Čekali smo dva sata. Iz Nemačke idemo kući na godišnji odmor u Prijepolje",  kaže jedan putnik, dok vozač automobila sa niškim registarskim tablicama kaže da je na madjaraskoj strani čekao pola sata, a na srpskoj nešto manje od dvadeset minuta.

"Zadržali smo se sat i po, pošli smo na odmor", rekao je državljani Turske.

Kada je reč o izlaznom terminalu na GP Horgoš 1, gužvi nema i potrebno vreme za izlazak iz zemlje je onoliko koliko je potrebno da se prođe policijska i carinska kontrola.

Očekuje se da će danas u kasnim poslepodnevnim i večernjim satima intenzitet saobraćaja biti veći, a da će samim tim biti i duža čekanja na granicama na severu naše zemlje, naročito na terminalima na ulazu.

Prelaz Horgoš 1 sa auto-puta E-75 je u režimu celodnevnog rada za sve kategorije vozila, kao i prelaz Kelebija.

Do 1. aprila, kao i od 2. maja do 6. maja biće na snazi privremena izmena radnog vremena graničnog prelaza Bački Vinogradi koji će raditi od 7 do 22 časa, dok Horgoš 2 do daljnjeg radi od 5 do 23 časa.

Bitno je naglasiti i da se u popodnevnim satima danas očekuje više automobila na putevima što može dovesti do češćih zastoja i povremenih prekida saobraćaja, te se vozači pozivaju da voze pažljivije i ne žure, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Vozačima se savetuje da danas prate zvanične kamere graničnih prelaza, kako bi imali uvid u to gde su najveće gužve.

Podeli: