Arheolozi u Poljskoj pronašli seks igračku iz 18. veka

Tokom otkopavanja antičkog kupatila, poljski arheolozi otkrili su u Gdanjsku igračku za seks. Dildo je napravljen od drveta i veličine je 20 centimetara.

Život

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

08:20

Default images
Foto: Thinkstock

"Predmet je pronađen u toaletu i datira iz druge polovine 18. veka. Tanak je i dugačak, a napravljen je od kože, drveta i vlakana. U odličnom je stanju. Verovatno ga je neko bacio u toalet", rekao je predstavnik Regionalne kancelarije za zaštitu spomenika u Gdanjsku.

Arheolozi su ranije pronašli mačeve, pa pretpostavljaju da se na ovom mestu nalazila škola za mačevanje.

Hiljadama godina predmeti poput ovog korišćeni su kao simbol podsticanja plodnosti i odbrane od zlih duhova, ali njihova upotreba kao seksualnog pomagala takođe ima dugu istoriju.

Falus star 28.000 godina koji je nedavno pronađen u Nemačkoj proglašen je najstarijom igračkom za seks ikada pronađenom. Austrijski muzej ima i najstariju kolekciju kondoma iz sveta, između ostalog i ostatke kondoma iz 1650-ih godina. Pronađeni su u Dadli dvorcu u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: