Bosanci snimili prvi kung-fu film (VIDEO)

U Bosankom kulturnom centru Tuzla na konferenciji za medije predstavljen je prvi bosanski kung-fu film "Gorčina osvete", koji je sniman u Tuzli, Sapni i drugim delovima Tuzlanskog kantona, piše Tuzlanski.ba.

Život

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2013.

12:49

Default images

Film je inspirisan filmovima Brusa Lija, čija se 40. godišnjica smrti obeležava ove godine. Premijera je zakazana za 19. decembar, reditelj filma je Damir Pirić, a glumačku ekipu većinom čine članovi Kung-fu vu šu Centra za obuku u Bosni i Hercegovini.

"'Gorčina osvete' je jedna bosanska priča, začinjena motivima, dijalozima i akcijom kao iz nekog kineskog kung-fu filma o neznanom junaku, koji dođe u selo, spasi selo i ode u planinu. I dalje prateći tu tradiciju kung-fu filmova naziv filma, koji nam u samom startu otkriva temu i ideju skoro polovine filma, govori da će tu biti neka osveta i da će ona biti gorka, ali naš junak, naš 'vojnik Gorčin' ne dolazi primarno iz te tradicije, on dolazi iz našeg bosanskog miljea, u kojem vladaju drugačija pravila i vrednosti", stoji na stranicama BKC-a Tuzla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: