Papa se fotografisao za Fejsbuk

Papa Franja ponovo se "ogrešio" o ustaljeni protokol i postao jedna od glavnih vesti u stranim medijima pošto se na Fejsbuku pojavila njegova fotografija s tinejdžerima koju je sam snimio.

Život

Izvor: B92

Subota, 31.08.2013.

14:17

Default images

Reč je tzv. "selfi" fotografiji, terminu koji je nedavno ušao u zvanični rečnik engleskog jezika, a odnosi se na fotografiju samog sebe, snimljenu telefonom ili veb-kamerom, koja se zatim postavlja na društvene mreže.

Kako prenosi klix.ba, papa se fotografisao s tinejdžerima u Crkvi svetog Avgustina u Rimu, nakon čega je fotografija objavljena najpre na jednom Fejsbuk profilu, a zatim postala prava senzacija na celoj drušvenoj mreži.

"Nije reč ni o kakvom marketingu. Papa jednostavno voli da bude s ljudima, baš kao što je i njegov prethodnik (Benedikt XVI) voleo da provodi vreme s knjigama", prokomentarisao je poznati humorista i kolumnista italijanskog dnevnog lista "Korijere dela sera" Bepe Severnjini.

Papa Franja, koji je očarao ljude širom sveta svojom jednostavnošću i smislom za humor, ima običaj i da ponekad lično pozove one koji mu napišu pismo.

Međutim, njegovo "opšteno" ponašanje ne nailazi uvek na odobravanje vernika, pa je tako jedan korisnik Tvitera, nakon što je video papinu fotografiju s tinejdžerima, na svom nalogu napisao: "Sad sam video sve. Bliži se kraj sveta".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: