10 najplaćenijih na svetu: Sportisti dominiraju, glumci ih u korak prate

Slava i novac često idu ruku pod ruku, a ovih 10 najbolje plaćenih slavnih ličnosti to i dokazuje. Prema magazinu GQ, na spisku je najviše sportista.

Život

Izvor: B92

Sreda, 20.10.2021.

09:05

10 najplaćenijih na svetu: Sportisti dominiraju, glumci ih u korak prate
Foto:EPA/RINGO CHIU

Kajli Džener - 590 miliona dolara

Iako i dalje zarađuje od karijere u rijaliti šouu, glavni prihod ipak dolazi od brenda Kajli Kozmetiks. To joj je obezbedilo titulu najbolje plaćene slavne osobe u 2020.
Kanje Vest - 170 miliona dolara

Kanje maskiran sleteo na svadbu milijardera: "Je Vest. Zovite me Je"

Čovek sa najvećom zaradom u muzici, većinu svog prihoda sada dobija od Adidasovog podbrenda "Yeezy", koji je prodao za 1,3 milijarde dolara.
Rodžer Federer - 106,3 miliona

Najbogatijem sportisti veliki novac donosi ugovor o sponzorstvu sa Fed Ekspresom.

Kristijano Ronaldo - 105 miliona dolara

Ronaldo nastavlja da se bogati na račun kose - otvorio još jednu kliniku

Ima veoma mnogo sponzora, što pokriva manju platu koju je prihvatio u Juventusu. Poseduje hotele, kao i svoju liniju veša. Otvorio je i Centar za transplataciju kose, koji trenutno ima dve klinike u Španiji.
Lionel Mesi - 104 miliona dolara

Uz "najteže" fudbalske ugovore trenutno, legenda Barselone može da se pohvali nizom ugovora o sponzorstvu sa Adidasom, Huaveijem, Masterkardom i Pepsijem.

Tajler Peri - 97 miliona dolara

Najplaćenija osoba u filmskom biznisu, Tajler Peri poseduje nekretnine, često piše i režira sopstvene projekte. Najuspešnija od njih, franšiza Madea, zaradila je na blagajnama više od 660 miliona dolara.

Nejmar JR - 97 miliona dolara

Igrač Pariz Sen Žermena može da se pohvali najunosnijim ugovorom u fudbalu. Tokom pet godina, isplatiće mu 350 miliona dolara.
Hauard Stern - 90 miliona dolara

Hauard Stern o nevakcinisanoj NBA zvezdi: "Najveći idiot u zemlji"

Još uvek najplaćeniji radijski voditelj na svetu, Stern, u sklopu ugovora sa digitalnom radijskom postavom Sirius XM, broji osmostruku zaradu, u dolarima, naravno.

Lebron Džejms - 88,2 miliona dolara

Ugovor Lebrona Džejmsa ostaje jedan od najvećih u košarci, ali košarkaška legenda je zaradila 60 miliona dolara od ugovora o sponzorstvu sa 2K Sports, AT&T, Bitsom, Koka-Kolom, GMC, KIA Motorsom, Najkom, EIMOWOM i Volmartom.

Dvejn Džonson - 87,5 miliona dolara

Dvejn Džonson "pobedio" i vakcinu i Doli Parton

Važi za najplaćenijeg glumca u Holivudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: