Život

Četvrtak, 15.10.2020.

09:25

Žustra rasprava na društvenim mrežama; Anketa: Da li vam se sviđaju skulptura i plato Raša Popov?

Plato u Ulici 27. marta dobio je neobičnu šarenu podlogu, a na njemu je postavljena i skulptura književnika i publiciste i omiljenog dečijeg pisca Raše Popova.

Izvor: B92

Žustra rasprava na društvenim mrežama; Anketa: Da li vam se sviđaju skulptura i plato Raša Popov?
Foto: Beoinfo

Glavni urbanista Grada Beograda Marko Stojčić rekao je da je ovo umetničko delo, sastavljeno od šrafova, matica, armature i žica i da ga je izradio srpski umetnik Boris Deheljan.

"U subotu 17. oktobra u 13 sati biće upriličeno svečano otvaranje platoa Raše Popova, kao i otkrivanje skulpture", najavio je Stojčić, koji je pozvao sugrađane da uz saradnike i prijatelje Raše Popova, kao i pozorišnu predstavu, obeleže njegov rad i sve ono što je ostavio nama i budućim generacijama.

Međutim, i sam izgled platoa, a i skulptura uzburkali su društvene mreže, pa dok su jedni oduševljeni, drugima, malo je reći da im se ne sviđa. "Meni se jako dopada, zaista", napisao je jedan korisnik Tvitera, a drugi dodao da konačno može da "skine kapu onome ko je spomenik radio".

"Što je ovako porozan sa rupicama? Da skupljaju prašinu i da neki kreteni ubace cigare", kritika je jednog tviteraša.

Mi vas zato pozivamo da glasate u našoj anketi i pišete u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

21 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

1 d

Podeli: