Deka iz "Mućki" je znao Hitlera: Propustio sam šansu da ga ubijem

Možda zvuči kao neka izmišljena priča Ujka Alberta, ali Lenard Pirs, koji je igrao legendarnog Deku u seriji "Mućke" (Only Fools and Horses) upoznao je Adolfa Hitlera pre Drugog svetskog rata.

Život

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 02.10.2017.

09:01

Deka iz
Foto: YouTube Screenshot

Pirs koji je igrao Deku u 23 epizode kultne serije, upoznao je Hitlera još tridesetih godina, dok je kao mladi glumac bio u Nemačkoj na turneji.

Svoj neobični susret prepričao je kolegi Nikolasu Lindhurstu koji je igrao njegovog unuka Rodnija.

"Bio je mlad glumac na turneji Evropom i igrao je u nekim nemačkim gradovima", objašnjava Lindhurst. "Vrhuška Nacističke partije gledala je predstavu i prišla da mu čestita, a Hitler se rukovao s njim. To mi je ispričao samo jednom, ali je rekao: 'Da sam znao tada, ono što znam sada, uzeo bih pištolj od jednog od njegovih telohranitelja i učinio sve što mogu da ga ubijem'".

Pirs je umro od srčanog udara u decembru 1984. tokom snimanja četvrte sezone svima omiljenog sitkoma. Imao je 69 godina.

Napustili su nas i tvorac serije Džon Salivan, Rodžer Lojd Pak, koji je igrao Trigera, Baster Merifild, poznatiji kao Ujka Albert i vlasnik "Ragine glave" Majk, odnosno Kenet Mekdonald.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: