Božićno čudo u SAD: Kako je barmen iz Srbije spasao jedan život

Barmen iz SAD Darko Stanković, poreklom iz Srbije, spasao je život posetiocu svog restorana i za to dobio lepu nagradu - zahvalnicu mušterije što je mogao da božićnu večeru provede sa porodicom.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 05.01.2017.

13:43

Božićno čudo u SAD: Kako je barmen iz Srbije spasao jedan život
Foto: Screenshot

U restoranu "Oukvil gril end vajn bar" u Betezdi u SAD, negde oko katoličkog Božića, muškarac star 67 godina identifikovan samo kao Majk, počeo je da se davi.

Stanković je brzo reagovao, potrčao je ka gostu i na njemu izveo Hajmlihov zahvat.

"Čovek je poplaveo u licu, bilo mu je jako loše. Video sam hostesu koja je zvala hitnu pomoć. Imao sam samo jedan trenutak da donesem odluku i otrčao sam da pomognem čoveku", rekao je Stanković.

Spasao je gosta, a zahvat je, kako kaže, naučio dok je radio kao spasilac u Srbiji. Ipak, ovo je bio prvi put da ga koristi u praksi.

Gost kojeg je spasao mu je posle nekoliko dana poslao pismo i ček na 5.000 dolara.

U pismu je pisalo: “Znam da ovo nije potrebno. Znam da nije jer ste postupili tako mirno i stručno. Ali ne bih imao božićnu večeru sa svojom porodicmo da niste delovali. Hvala vam!”

Stanković je naveo da je zahvalan na poklonu koji će podeliti sa kolegama i donirati u humanitarne svrhe da pomogne deci.

"To je nešto što svi treba da učine, ne misleći na materijalne stvari. U pismu je napisao da je srećan jer će proživeti još jedan Božić sa porodicom", navodi Stanković.

Suvlasnica restorana Abi Ansari navodi da se u njenom lokalu dogodilo čudo, da svi treba da čuju za njega, kao i da će od svih zaposlenih tražiti da nauče hHjmlihov zahvat.

“Za mene, ovo je suština Božića.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: