Srbija u finalu Evrovizije: Kakve su nam šanse, šta kažu stranci?

Predstavnica Srbije, Sanja Vučić, plasirala se u finale Pesme Evrovizije koje će se održati u subotu 14. maja, a strani mediji je svrstavaju među top 5 takmičara.

Život

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

11:16

Srbija u finalu Evrovizije: Kakve su nam šanse, šta kažu stranci?
Foto: AP Photo/Martin Meissner

Pripadnici stranih medija su protekle nedelje pratili i komentarisali sve učesnike, a naša predstavnica je uglavnom dobijala pozitivne komentare.

Pesma Sanje Vučić “Goodbye” koja govori o nasilju u porodici i koja ima jasnu poruku oduševila je sinoć publiku u Gloub areni.

Britanski metro je naveo da Sanjin neverovatan vokal može u finalu da je svrsta među top 5 takmičara.

Dojče vele je istakao značaj baletskog igrača Miloša Isailovića koji je upotpunio nastup naše predstavnice, ali i pored velikog broja pozitivnih komentara, bilo je i negativnih. Oni su se ticali stajlinga.

Naime, ne samo naša predstavnica sa svojim timom, već i drugi učesnici su uglavnom bili obučeni u crno, pa je britanski telegraf istakao da je očekivao više od ovog poznatog takmičenja i stajling učesnika.

Kada je reč o prognozama u kladionicama, Srbija se trenutno nalazi na 16. mestu dok je Rusija na prvom, a odmah iza nje su Australija (kojoj je ovo druga godina od kako se takmiči u ovom popularnom muzičkom šou) i Ukrajina.

U skladu sa prvilima takmičenja, gledaoci mogu da glasaju za koliko god favorita žele, ali ne i za sopstvenu zemlju. Do sada se pokazalo kao praksa da sve zemlje uglavnom glasaju za svoje “komšije”. Nakon prve polufinalne večeri, u finale su se plasirali predstavnici Azerbejdžana, Rusije, Holandije, Mađarske, Hrvatske, Austrije, Jermenije, Češke, Kipra i Malte, a nakon druge predstavnici Letonije, Gruzije, Bugarske, Australije, Ukrajine, Srbije, Poljske, Izraela, Litvanije i Belgije.

Ono što je većinu gledalaca iznenadilo sinoć je to da se predstavnica Makedonije, Kaliopi, nije plasirala u finale iako je pevačicin neverovatan vokal oduševio sve prisutne, kao i gledaoce ispred malih ekrana.

Evo kako je izgledalo sinoćno takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: