Život

Četvrtak, 08.03.2012.

16:00

Golim grudima protiv nasilja

Ukrajinske aktivistkinje za ljudska prava održale su u Istanbulu demonstracije u toplesu protiv porodičnog nasilja nad ženama u Turskoj, samo nekoliko sati pošto je jedan muškarac u tom gradu ubio rođaku koja je napustila dom posle svađe sa mužem.

Izvor: B92

Default images

Četiri pripadnice organizacije "Femen", sa nacrtanim modricama, uzvikivale su slogane i nosile transparente u jednominutnom protestu u Istanbulu povodom 8. marta - Dana žena.

Protest je trajao samo jedan minut pošto ih je policija odmah naterala da uđu u policijsko vozilo i odvezla ih sa mesta protesta.

Policija je saopštila da je navodno mentalno nestabilni muškarac jutros u Istanbulu ubio 40-godišnju majku troje dece, navodi AP.

Turski parlament priprema zakon o uvođenju strožih kazni za one koji zlostavljaju žene u tom pretežno patrijalhalnom društvu.

Više fotografija sa protesta pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

22 h

Podeli: