Da li će u Beogradu biti uveden porez na kućne ljubimce? VIDEO

Psi na javnim površinama bez povoca, opasne rase bez korpe, pseći izmet na trotoarima i po parkovima, slika je koja se sreće na ulicama našeg glavnog grada. Zbog toga se razmatra mogućnost uvođenja poreza na kućne ljubimce.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2023.

12:40

Da li će u Beogradu biti uveden porez na kućne ljubimce? VIDEO
Foto: Shutterstock/Alina Nikitaeva

Za neodgovornim vlasnicima ipak neko čisti u Beogradu, a to je ekološka patrola, koja obilazi javne površine i čisti ih. Radoslav Marijanović iz opštine Stari grad govorio je danas za televiziju Prva o ovom problemu u glavnom gradu i istakao da, otkako je, pre oko dve godine, uvedena eko-patrola, uviđa se trend povećanja otpada.

"To možemo da pripišemo dvema stvarima. Prva stvar je da se je broj kućnih ljubimaca verovatno povećao, a drugo, verovatno postoji i određeni broj građana koji zna da sada postoji eko-patrola i onda ne žele da počiste za svojim kućnim ljubimcima. Jedan od planova za ubuduće jeste da počnu da se kažnjavaju neodogovorni vlasnici pasa i siguran sam da će to svi podržati. Takođe, tokom sledeće godine ćemo uvesti dodatne mašine koje će se naći na ulicama Starog grada. Da bi sve to imalo smisla, trebalo bi da se radi na prevenciji. Zajedno radimo na podizanju svesti da svi građani koji imaju kućne ljubimce da se ponašaju odgovorno i da vode računa o ulicama grada", kaže Marijanović.

Opširnije o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: