Nije potrajalo: Hrvatica zbog dugog jezika izgubila titulu Miss Bolivije

Bolivijski hrvatskih korena Fernandi Pavišić Rojas oduzeta je titula Miss Universe Bolivije usred skandala koji je nastao nakon što je procureo video u kom se moglo čuti kako se misica ruga kolegicama koje su se s njom takmičile na izboru.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2022.

13:24

Nije potrajalo: Hrvatica zbog dugog jezika izgubila titulu Miss Bolivije
Foto: Profimedia

Zbog sporne snimke Fernanda je optužena za rasizam i diskriminaciju pa su vlasnici takmičenja utvrdili da je najbolje da joj se oduzme kruna.

"Nikada nisam davala nikakve rasističke ili diskriminišuće izjave ni o kome. Titula lepote je prolazna, a život je više od krune. Ovi loši trenuci ostavljaju dobre lekcije koje će mi pomoći da rastem kao osoba i ispunim sve ciljeve", oglasila se Fernanda nakon oduzimanja titule.
Iako je rođena i odrasla u Boliviji, Fernandini pradeda Hugo i baka Drina bili su s otoka Brača. Njen čukundeda Nikola Pavišić Stanić emigrirao je iz Hrvatske u Boliviju oko 1900. godine. Njen deda Roberto Pavišić rođen je u Boliviji. Bio je istaknuti i cenjeni član Hrvatske zajednice Cochabamba od njenog osnivanja te priznati promoter sporta u gradu.
Fernanda je studentkinja psihologije na Bolivijskom katoličkom univerziteta te je članica Hrvatske zajednice La Paz, a ujedno i izvrsna sportistkinja. Pre izbora za Miss Bolivije je izabrana za Miss Kočabambe 2022. Trebalo je da predstavlja rodnu Boliviju na ovogodišnjem izboru za Miss Universe u Kostarici, no za to više neće imati priliku. U toj ulozi zameniće je Marija Kamila Sanabrija Perejra, koja je već zvanično predstavljena kao nova Miss Bolivije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: