Konstrakta na drugom mestu britanske liste: Pesma pisana u toku pandemije, usred nervnog sloma

Za Anu Đurić Konstraktu i njenu pesmu "In corpore sano" podrška stiže sa svih strana.

Izvor: B92, Novosti

Subota, 14.05.2022.

12:34

Konstrakta na drugom mestu britanske liste: Pesma pisana u toku pandemije, usred nervnog sloma
Foto: EBU/SARAH LOUISE BENNET

Britanski Bi-Bi-Si objavio je listu sedam pesama na koje bi trebalo obratiti pažnju tokom finala Evrovizije i Konstrakta je na drugom mestu.

Analiza britanskog medija uglavnom se bavi tekstom pesme "In corpore sano", koji je očigledno zbunio novinara.

"Radost Evrovizije nije u tome da analiziramo da li je glasanje političko ili ne, već u tome da pronađemo neobične, prelepe, strastvene i čudne nastupe koje su zemlje učesnice pripremile", piše Mark Sevidž.

Pred samo finale, velika promena na kladionicama - na kom mestu je sada Konstrakta?

Srpska pesma "In corpore sano" očigledno je napisana tokom pandemije, od strane osobe koja je sve dublje zalazila u sajtove sa savetima o zdravlju usred nervnog sloma", ocenjuje Mark.

"Oda ličnoj higijeni postavlja večna pitanja o nezi kose Megan Markl, pre nego što se pretvori u grozničavo ispitivanje higijene i pitanja kao što su da li podočnjaci znače da imate problem s jetrom. Možete da zamislite Konstraktu kako žvrlja ovaj tekst po zidovima tokom posebno mračne noći svoje duše, a ta slika postaje sve jasnija zbog hora koji joj se pridružuje i izgovara tekst na latinskom", piše poznati novinar.

Konstrakta pred večerašnje finale Evrovizije: "Glavni cilj - ispunjen"

"Za slučaj da to nije dovoljno čudno, ceo nastup Konstrakta pere ruke u lavoru. Naravno da je ovo favorit publike", zaključuje Bi-Bi-Si.

Pored Konstrakte, na svojoj listi BBC izdvaja i nastup Norveške, Italije, Španije, Australije, Ukajine i Estonije, a prvi put među favoritima našlo se i Ujedninjeno Kraljevstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: