Sreda, 30.12.2020.

14:24

Polovina građana veruje da će se u 2021. sve vratiti u normalu

Polovina građana Srbije (48 odsto ispitanih) veruje da će se u narednoj godini sve vratiti u "normalu" što se tiče koronavirusa, a njih 27 odsto smatra da to, ipak, neće biti iduće godine, dok 25 odsto misli da se nikada sve neće vratiti na staro.

Izvor: Tanjug

Polovina građana veruje da će se u 2021. sve vratiti u normalu
Foto: depositphotos/pressmaster

Od 1.192 ispitanika građana Srbije 56 odsto njih kaže da će Novu godinu provesti u krugu porodice, od toga njih 19 odsto sa dečkom ili devojkom, dok će sa prijateljima biti 18 odsto građana.

Kao destinaciju gde bi najviše voleli da provedu Novu godinu 92 odsto građana bira Evropu, 31 odsto građana se odlučilo za Pariz, njih 18 odsto za Beč, za Prag 13 odsto, Moskvu osam odsto, a za Barselonu 5,4 odsto, pokazuje još istraživanje kompanije "Intelligence".

Od dalekih destinacija najpoželjniji su Njujork za šta se odlučilo 4,4 odsto građana i Dubai 2,2 odsto.

Kada je u pitanju Srbija, 29 odsto građana, uglavnom iz Beograda, za docček Nove godine odabralo je Novi Sad, za Zlatibor se odlučilo 19 odsto ispitanika, Beograd 18 odsto, dok se za Kopaonik opredelilo njih 11 odsto.

Kada je reč o sportu, očekivano najpopularniji srpski sportista Novak Ðoković ima najveću podršku i to čak 86 odsto, dok svega 2,2 odsto ispitanika ima negativan stav o njemu.

Takođe, o porodici Novaka Ðokovića pozitivan stav ima 64 odsto ispitanika, dok negativan stav ima njih 5,5 odsto.

O sportisti Nikoli Jokiću 73 odsto građana ima pozitivno mišljenje, a njih 4 odsto negativno, dok o fudbaleru Nemanji Vidiću pozitivno misli 71 odsto ispitanika, a negativno 2,9 odsto.

Israživanje je rađeno krajem decembra na nacionalno reprezentativnom uzorku od 1.192 ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: