Soros i Džordž Kluni: Mađarske vlasti vide vezu

Glumac Džordž Kluni našao se na udaru medija u Mađarskoj nakon što je optužio Viktora Orbana da "širi mržnju i bes" i da je nosilac "apokaliptične budućnosti".

Izvor: B92

Petak, 27.11.2020.

16:31

Soros i Džordž Kluni: Mađarske vlasti vide vezu
Foto: Getty Images, Kevin Winter / Staff

Mađarske vlasti sada kritikuju Klunija smatrajući da ima previše "ograničeno znanje" o istoriji i politici. Takođe su ga nazvali "imbecilom" i "uljezom koji ne može da nađe Mađarsku na mapi", navodi britanski "Tajms".

Članovi mađarske vlade prethodno su optužili glumca da je marioneta američkog milijardera mađarsko-jevrejskog porekla Džordža Sorosa koga Orban optužuje da kuje zaveru protiv njega putem nevladinih organizacija koje finansira, i da podstiče imigraciju u Mađarsku.

Reagujući na kritike, Kluni je rekao da se jednom sastao sa Sorošem na sastanku o migrantskoj krizi u UN.

"Jednom sam sreo i njegovog sina Aleksa, na jednom skupu u Davosu, tako da Orbanova propagandna mašina laže”, rekao je glumac.

Kluni je takođe naveo da ne očekuje da će njegov komentar biti objavljen u većini mađarskih medija jer njima upravljaju Orban i njegovi najbliži saradnici, ali da će se njegov glas ipak negde čuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: