Obaranje rekorda: Izgrađena najduža biciklistička staza na svetu

Turska je dobila najdužu na svetu, uz to i jedinstvenu biciklističku stazu, koja ide uz obalu Mediterana, privlači domaće i strane turiste i služiće za brojne sportske događaje.

Izvor: B92

Petak, 07.08.2020.

17:06

Obaranje rekorda: Izgrađena najduža biciklistička staza na svetu
Ilustracija, Foto: Getty Images, Getty Images / Stringer

Biciklistička staza dugačka 26 kilometara prati obalu, povezujući dva okruga najjužnije turske provincije i poslužiće i za jačanje turizma u regionu, prenose turski mediji.

"Na putu Samandag-Arsuz izgradili smo najdužu biciklističku stazu na svetu", rekao je Rahmi Dogan, guverner provincije Hatai.

Privukla je pažnju velikog dela sveta, rekao je Dogan i najavio da se sada radi na punktovima za rentiranje bicikala kako bi ljudi uživali u vožnji između planina i mora.

Biciklistička staza je deo projekta kojim Turska želi da promoviše zdraviji način života i smanji emisije štetnih gasova iz motornih vozila.

Plan je da do 2023. godine, ima više od 4.000 kilometara biciklističkih staza koje će kao i ova biti integrisane u evropski Eurovelo, mrežu od 15 biciklističkih ruta na dugim relacijama koje povezuju kontinent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: