U ovoj kući je Bjelica provela poslednje dane života

Spisateljica Isidora Bjelica preminula je juče u 52. godini života.

Izvor: B92, novosti.rs/kurir.rs

Četvrtak, 06.08.2020.

08:43

Default images

Isidora Bjelica je poslednja dva meseca života provela kod roditelja Nevenke i Dimitrija u bloku 45, u Ulici Jurija Gagarina. U taj stan su se doselili nakon izgnanstva iz tada ratom zahvaćenog Sarajeva.

"Svakodnevno je sedela na klupi ispred solitera, a komšije su joj se javljale, ali je nisu zapitkivale o zdravstvenom stanju", javio je prijatelj porodice.

Pre nekoliko dana je otputovala u Makedoniju, na kliniku u kojoj se najviše lečila poslednjih godina.

"Juče je doputovala iz Makedonije i odmah su je dovezli u bolnicu Sveti Sava, gde je umrla danas", kaže izvor za Kurir.rs.

Majka Isidore Bjelice, koja slovi za izuzetnu, vrlo dragu osobu profesorka je engleskog u penziji. Predavala je na Veterinarskom fakultetu u Beogradu. Nevenka je prevela važnu literaturu sa engleskog, a iza njene pokojne ćerke ostalo je više od 77 knjiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: