Legenda filma danas puni 90 godina: Ni sam ne zna koliko dece ima VIDEO

Čuveni Klint Istvud danas proslavlja svoj 90. rođendan.

Izvor: B92

Nedelja, 31.05.2020.

12:32

Legenda filma danas puni 90 godina: Ni sam ne zna koliko dece ima VIDEO
Foto: GettyImages, Frazer Harrison

Kako je za Fox News rekao njegov sin Skot, rođendan će biti proslavljen u krugu porodice, a biće i torte, što se njegovom ocu verovatno neće svideti.

Klint Istvud se, možda i više od ostalih glumaca, često nalazi "s one strane kamere", u ulozi reditelja. Tokom proteklih deset godina, tako, režirao je čak devet filmova.

Malo je reći da je Istvud legendarno ime, a svoju glumačku slavu je stekao u špageti-vesternima Serđa Leonea, kao što su "Za šaku dolara" i "Dobar, loš, zao", ali i ulogom u filmu "Prljavi Hari", koji je režirao Don Sigel. Oskara je osvojio i za glumu i za režiju, i to više puta. Njegov burni ljubavni život je takođe nešto što moramo da spomenemo.

Poznata je njegova izjava da je prvi put spavao sa ženom kada je imao 14 godina, i to sa svojom dadiljom. Zvanično ima osmoro dece, mada je priznao u jednom intervjuu da "ni sam ne zna koliko ih ima".

Koji vam je omiljeni film u kom je Klint Istvud glumio, a koje je po vašem mišljenju njegovo najbolje rediteljsko ostvarenje?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: