Ovo je najizdržljiviji muškarac: Bivši marinac oborio rekord

Podneti pozu izdržaja, iliti "plenk", duže vreme neverovatan je podvig u bilo kom životnom dobu, no godine nisu bile prepreka 62-godišnjem bivšem marincu Džordžu Hudu, koji je oborio Ginisov svetski rekord držeći "plenk" više od osam sati.

Izvor: B92, CNN

Utorak, 25.02.2020.

14:49

Ovo je najizdržljiviji muškarac: Bivši marinac oborio rekord
Ilustracija/Foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Hud je 15. februara držao plenk 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi, dok ženski rekord trenutno drži Dana Glovacka iz Kanade, koja je prošle godine uspela da bude u ovom položaju 4 sata, 19 minuta i 55 sekundi, prema Ginisovoj svetskoj evidenciji.

Hud je bivši specijalac i trenutno je u penziji. Prvi put je postavio Ginisov rekord 2011. godine, kada je držao "plenk" jedan sat i 20 minuta. No, kada je ponovo pokušao da postavi rekord 2016. godine, izgubio je od Mao Veidonga iz Kine, koji je držao plenk 8 sati, 1 minut i 1 sekundu.

Tada je Hud iz Nejpervila u Ilinoisu odlučio da će ponovo da pokuša da uzme ovu titulu. Trenirao je svaki dan u proseku sedam sati poslednjih 18 meseci, navodi CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: