"Ukusan je Pantelija": Crne udovice, sanduci i grobari na 10. Grobarijadi u Požarevcu VIDEO

Tradicionalna požarevačaka Grobarijada održana je proteklog vikenda, po deseti put. I ove godine, manifestacija je okupila oko 250 predstavnika pogrebnih preduzeća iz celog regiona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2019.

18:36

Foto: Printscreen / Prva TV

Kada vidite crne udovice, sanduke i grobare, sigurno biste pomislili da ste došli na sahranu.

Oni, međutim, koji u ovo vreme u Požarevac dolaze godinama unazad kažu da je to "nešto nezamislivo, nešto što samo Drnda može da organizuje".

A Drnda je Radiša Mihajlović, jedan od najpoznatijih pogrebnika na Balkanu i osnivač požarevačke Grobarijade, koji je ovogodišnjom manifestacijom obeležio svoj odlazak u penziju.

"Ja sam zavoleo taj posao, iako nisam nikada očekivao da ću to da radim. Ja sam mašinbravar, po zanatu, kao i Tito, možda sam zato i uspeo", kaže Mihajlović, koji se nada da će ga sin, koji je posao nedavno nasledio, nadmašiti.

Gosti Grobarijade bili su u prilici da uživaju u jelovniku sastavljenom po ugledu na kultni film "Maratonci trče počasni krug", pa se tako, između ostalog, na trpezi našlo Pantelijino pečenje.

Opširniju priču o požarevačkoj Grobarijadi pogledajte u prilogu Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: