Život

Sreda, 25.03.2015.

10:30

Kako me je ubio moj Fejsbuk profil?

U sredu, 25. marta, u 19 časova, u Velikoj sali Studenstkog kulturnog centra, tribina o uticaju društvenih mreža na naš doživljaj stvarnosti

Izvor: N. Božiæ

Default images
Foto: CPN

O tome na koji način društvene mreže utiču na naš život i donošenje svakodnevnih odluka iz različitih uglova govoriće Mašan Bogdanovski sa Filozofskog fakulteta i Đorđe Pavićević sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu, Nebojša Krivokuća, kreativni direktor reklamne agencije Communis i Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme. Moderator tribine je Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a.

Često se diskutuje kako su društvene mreže poslednjih godina izuzteno ubrzale širenje informacija, ali ništa manje i dezinformacija. Povod za ovu tribinu je stoga sve veće oslanjanje na društvene mreže kao generatore mišljenja, koji na svakodnevnom nivou utiču na naše stavove i odlučivanje.

Učesnici tribine govoriće o tome na koji način ovakve informaciju oblikuju društvene, ekonomske i političke aspekte našeg života i da li su naše osnovne političke slobode na ovaj način postale ugrožene. Kako bi izgradili snažna demokratska društva neophodno je da shvatimo na koji način se plasiraju informacije i pred kakve izazove nas stavljaju u današnje vreme.

Učesnici:
  • Mašan Bogdanovski, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu
  • Đorđe Pavićević, Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu
  • Nebojša Krivokuća, kreativni direktor reklamne agencije Communis
  • Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika Vreme
Moderator: Slobodan Bubnjević, urednik komunikacija CPN-a.

Više na linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

23 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: