Ježevi "u zanosu strasti" postali veliki problem cele države

Hitne službe u Nemačkoj u poslednje vreme su zatrpane prijavama ljudi koji se žale na neobičnu buku koja ih često uznemirava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.08.2019.

17:34

Ježevi
Ilustracija / Foto: Depositphotos/sjhuls

Nemci, naime, sve češće pozivaju broj 110 i iznose pritužbe koje obično idu na adresu njihovih komšilja koje "mnogo glasno vode ljubav" ili drže veoma bučne kućne ljubimce.

Ali ono što ih u posledenje vreme najviše uznemirava nije nijedno od ta dva. Građanima Nemačke kućni mir najviše remeti - seks ježeva.

Upravo zbog ježeva u teranju policija je u Augzburgu dobila prijavu o sumnjivim zvucima koji su dopirali iz dvorišta osnovne škole, zbog čega se aktiviralo i sigurnosno svetlo. Brzom reakcijom, policajci su se za tren oka stvorili na licu mesta, da bi tamo zatekli - par ježeva u zanosu strasti.

Da ovaj slučaj nije jedini svedoče i brojni postovi na društvenim mrežama, koje prati haštag #igelsex (seks ježeva).

Policija leti često dobija slične pozive, budući da ježevi spadaju među najglasnije noćne životinje, navodi Špigl.
Ilustracija / Foto: Depositphotos/revetina01
Oni su karakteristični i po tome što su u stanju da proizvedu širok sprektar zvukova kao što su: režanje, predenje, zviždanje, pa i nešto što liči na glasno vrištanje, koje nekada može da podseća i na ljudsko.

Ježevi se oglašavaju glasnim režanjem tokom parenja koje traje po nekoliko sati, navodi Veterinarska služba Univerziteta u Minhenu, ističući da su mužjaci ti koji proizvode najviše buke.

Ritual parenja kod ovih bodljikavih životinjica u Nemačkoj je poznat i kao "Igelkarussell" (ježevski ringišpil), i odvija se na površini od 40 kvadrata.

Nemačka policija je dobila naređenje da nipošto ne uznemirava ježeve u njihovom "ljubavnom zanosu", zbog toga što je populacija tih životinja prethodnih godina drastično opala, prenosi Gardijan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: