Lepota ženskog lica tokom 500 (umetničkih) godina

Pojam ženske lepote menjao se kroz vreme, ali neke stvari ni vekovi ne mogu da promene. ArtFido je napravio video u kojem kroz tri minuta ističe lepotu ženskih lica kroz neka velika i slavna umetnička dela nastala tokom pet stotina godina.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 23.10.2014.

11:29

Default images

Čak iako niste neki ekspert za umetnost sigurni smo da ćete da prepoznate mnoga dela, a na lepotu naslikanog nemoguće je ostati ravnodušan.

Koliko od 90 slika ste u stanju da prepoznate? Pogledajte video i podelite sa nama u komentarima šta ste prepoznali. Ili proverite svoje znanje i poznavanje istorije umetnosti na sledećoj adresi.

Muzika korišćena u spotu je: Yo-Yo Ma - Bach's Suite No. 1, BWV 1007 In G Major- Sarabande, a autor ovog videa je Filip Džonson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: