Italijanski virusolog: "Moramo zaustaviti histeriju, kovid ima malu smrtnost"

Italijanski virusolog Đorđo Palu izjavio je da koronavirus jeste opasan, za neke i smrtonosan, ali da je, generalno, smrtnost niska, i sigurno nije na nivou kuge.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 24.10.2020.

15:57

Italijanski virusolog:
Ilustracija Foto: Depositphoto/olly18

"Moramo zaustaviti ovu histeriju", rekao je Palu u intervjujuu za dnevnik "Korijere dela Sera", koji se smatra glasilom velike industrije.

On je upozorio da bi novi karantin na celoj teritoriji Italije bio “samoubistvo za privredu, kazna za studente i đake i značio bi diskriminaciju onih koji boluju od drugih bolesti, pre svega od kancerogenih oboljenja, jer za njih ne bi bilo mesta u bolnicama”.

Palu, profesor na Univerzitetu u Padovi i nekadašnji predsednik evropske asocijacije virusologa, rekao je da je “verodostojan indikator zaraze kovida 19 stanje u odeljenjima intenzivne nege, jer samo taj podatak daje stvarnu sliku zaraze”.

Njegovo viđenje epidemiološke situacije je u jasnom kontrastu sa apelima koje ovih dana vladi upućuju naučnici i javni radnici, ali i s nalazima dveju institucija koje se smatraju vrhovnim autoritetom za pitanje zdravlja, Ministarstvom zdravlja i Visokim institutom za zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: