Ohrabrujuće: Rusija obećala proizvodnju stotina hiljada doza vakcina već ove godine

Ruske vlasti saopštile su danas da će uskoro biti u mogućnosti da mesečno proizvode nekoliko stotina hiljada doza vakcina protiv koronavirusa i čak "nekoliko miliona" od 2021. godine.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.08.2020.

17:01

Ohrabrujuće: Rusija obećala proizvodnju stotina hiljada doza vakcina već ove godine
Foto: depositphotos/valuavitaly

Ruski ministar trgovine Denis Manturov izjavio je da tri biomedicinske kompanije mogu od septembra da industrijski proizvode vakcinu razvijenu u istraživačkoj laboratoriji za epidemiologiju i mikrobiologiju "Nikolaj Gamaleja".

"Prema prvim procenama, možemo već od ove godine da obezbedimo nekoliko stotina hiljada doza vakcina mesečno, a kasnije i do nekoliko miliona doza počev od naredne godine", rekao je Manturov, prenosi ruska agencija TAS.

Rusija, kao i mnoge druge zemlje, mesecima radi na vakcini protiv koronavirusa. Ta vakcina je plod saradnje laboratorije s Ministarstvom odbrane.

To Ministarstvo je danas objavilo da su klinička ispitivanja na vojnicima "jasno pokazala očigledan odgovor imuniteta" na koronavirus i dodalo da nisu zabeleženi neželjeni efekti vakcine ili druge anomalije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: