Šta će se preduzeti povodom zaštite dece u vrtićima od gripa?

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije zatražio je danas od Vlade Srbije da, posle produžetka raspusta za školsku decu, kaže koje će mere biti preduzete na dodatnoj zaštiti od gripa u vrtićima.

Zdravlje

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

10:32

Šta će se preduzeti povodom zaštite dece u vrtićima od gripa?
Foto: Mesike/Depositphoto.com

U pismu premijerki Ani Brnabić, ministrima prosvete i zdravlja Mladenu Šarčeviću i Zlatiboru Lončaru podsećaju da je Vlada Srbije po preporuci Ministarstva zdravlja odlučila da se zbog gripa raspust osnovcima i srednjoškolcima produži još nedelju dana.

To je učinjeno na osnovu procene epidemiologa da se u narednom periodu može očekivati porast broja obolelih na području cele zemlje, te da povratak dece u školu može uticati na povećanje broja obolelih.

"Zaposleni u predškolskim ustanovama se sa pravom pitaju koje mere će biti preduzete, pored redovnih preventivno zdrastvenih procedura, od strane nadležnih da se i da se deca i u predškolskim ustanovama dodatno zaštite", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

5 h

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: