Čisti od bakterija i izbeljuje zube: Prirodni lek dobar i za detoksikaciju čitavog organizma

Kokosovo ulje je drevni narodni lek, koji čisti usnu duplju od bakterija i pomaže da zubi budu belji. Međutim, korišćenje kokosovog ulja predstavlja dobrobit za detoksikaciju celog organizma.

Izvor: B92, Živim.hr

Četvrtak, 30.06.2022.

11:15

Čisti od bakterija i izbeljuje zube: Prirodni lek dobar i za detoksikaciju čitavog organizma
Foto: Shutterstock/naito29

Ne verujete? Pokušajte svako jutro barem pet minuta da mućkate kokosovo ulje u ustima, a zatim da ga ispljunete i uverićete se kako zaista deluje na zube i desni. U ajurvedskoj medicini, koja donosi praktične i korisne savete koji poboljšavaju naše zdravlje na jednostavan i prirodan način, ranojutarnje mućkanje ulja u ustima na prazan želudac način je za detoksikaciju koji koristi ne samo usnoj šupljini nego i čitavom organizmu, piše Živim.hr.

Čišćenje celog sistema

Prema ajurvedi, ono što je poznato kao povlačenje ulja pomaže u pročišćavanju celog tela jer je, uz ostalo, svaki deo jezika povezan sa različitim organima i tkivima. Uz to, ulje čisti usnu šupljinu od bakterija i toksina i dezinfikuje je, što pomaže da se izbegnu karijes, upale i naslage na zubima.

Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, koja uništava bakterije i smanjuje naslage koje zubima daju žuti ton, delujući između ostalog kao protivupalno i antimikrobno sredstvo.

Ako ga koristite duže vreme, oslobodićete se lošeg zadaha te ćete smanjiti rizik od upale desni i raka usne duplje. Takođe je to dobar način za lečenje desni koje krvare.

Sve što treba da uradite jeste da kašičicu ekstradevičanskog kokosovog ulja promućkate u ustima pet minuta, a potom isperete i operete zube.

Soda bikarbona i kokosovo ulje

Možete i sami napraviti kućnu varijantu paste za zube. Kosovom ulju dodajte sodu bikarbonu, koja takođe izbeljuje zube. Dobro izmešajte i stavite u staklenu posudu. Pre pranja umočite četkicu u pastu i perite zube kao i inače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: