Lončar o hlorokinu: "Ne ulazite u igru velikih"

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je, govoreći o leku hlorokin, da svake nedelje "imamo spektakularne medijske najave da neki lek leči koronu", te da ne treba "ulaziti u tu igru velikih".

Izvor: B92

Utorak, 14.07.2020.

15:40

Lončar o hlorokinu:
Foto: Printskrin TV B92

On je zamolio novinare na konferenciji za medije, da razmisle zašto su postavili pitanje o hlorokinu, jer, smatra, da će kod ljudi proizvesti neka pitanja.

"Pokušajte da ne uđete u tu igru. Mi svake nedelje imamo spektakularne medijske najave da neki lek leči. Onda cene skaču, pa onda stignu podaci da taj lek ipak ne pomaže. To je ozbiljna igra velikih, gde su u obrtu milijarde evra. Ne daj bože da kažemo da neko leči sa lekom koji nije u skladu sa standardima, to je krajnje opasno i klizav teren. To je moj dobronameran savet svima... To je ozbiljna igra velikih", ukazao je Lončar.

Odmah nakon ministra zdravlja, na pitanje se nadovezao i direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović koji je rekao da je hlorokin samo jedan u protokolu i da postoje indikacije kada sme i treba da se da, a kada ne sme da se da je, kao i šta sve mora da se prati kada se daje jedan od takvih lekova.

"Za svaki lek postoje preporuke i shodno tome se procenjuje kome se daje koji lek. Da li postoji pacijent koji je primio hlorokin jer je on jedan od lekova koje dajemo, isto kao i svi ostali koji se nalaze u nacionalnom vodiču, da. Da li ima pacijenata koji su umrli, a koji su primali hlorokin, normalno", rekao je Stevanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: