Kako da na zdrav način smršate? Brze i "čarobne" dijete nisu dobro rešenje

Veliki broj ljudi ima problem sa gojaznošću i viškom kilograma koje pokušava da reši na različite načine. Postavlja se pitanje koji su to načini i koliko su oni zapravo zdravi za naš organizam.

Zdravlje

Izvor: B92

Četvrtak, 18.07.2019.

08:00

Kako da na zdrav način smršate? Brze i
Foto: Printscreen / TV Prva

Saveti poput onih da pridržavajući se određene dijete možete za deset dana da smršate deset kilograma, kao i da konzumiranjem "čarobnih" napitaka, ali i "čudesnih" žvaka takođe doprinosite gubitku kilograma, mogu da vas koštaju zdravlja, rekla je Ana Petrović, magistar farmacije gostujući u "Jutru" Prve televizije.

Problemi sa viškom kilograma ne rešavaju se naglim mršavljenjem i jednim obrokom koji propisuje neka dijeta. Naprotiv, pravilno i zdravo mršavljenje podrazumeva dijetu koja se bazira na pravilnoj ishrani i unosu svih hranljivih materija neophodnih za funkcionisanje organizma, istakla je Petrović.

"Unos masti, proteina, uglejnih hidrata, oligoelemenata, vitamina i minerala u pravilnoj kombinaciji, znači da ste na pravom putu mršavljenja i gubitka kilograma", ističe Ana Petrović.

Savršeno telo i gubitak kilograma ne mogu da se dobiju za kratko vreme jer dobar izgled uključuje redovno i kontinuirano vežbanje ali i pravilnu ishranu, rekla je fitnes instruktorka Jelena Petronijević.

Pitali smo i vas u "Anketi B92" da li postoji magični napitak za mršavljenje? Više od 90 posto vas odgovorilo je da čarobni napitak ne postoji.

Više o mršavljenju pogledajte u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: