Android One sledećeg meseca debituje u Indiji

Google polako napreduje ka predstavljanju Androida One, i inicijativa bi trebalo da bude spremna u septembru.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Utorak, 26.08.2014.

15:14

Default images

Android One bi trebalo da ponudi najnoviji i najmoćniji softver telefonima sa slabijim specifikacijama.

Kada su te specifikacije u pitanju, donji prag bi trebalo da čine uređaji sa 5MP kamerom, 1.700mAh baterijom, 1GB RAM-a i Snapdragon 400 procesorom.

Ovi telefoni, iako ne potpuno beskorisni, trebalo bi da predstavljaju savršeno rešenje za sve one koji po prvi put u životu kupuju smartfon, posebno korisnike u slabo razvijenim zemljama.

Ukoliko se pitate po kojoj ceni će ovi uređaji biti prodavani, čini se da će se ona kretati između 115 i 165 dolara, što je znatno ispod cene popularnog Motorolinog modela Moto G.

Takođe je rečeno da će Android One uređaji biti apdejtovani sa Androida KitKat na Android L u oktobru, što znači da bi tada mogli da očekujemo dolazak novog Googleovog operativnog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: