Otkriven procesor za Samsung Galaxy S III

Samsung je objavio da će se u njegovom narednom pametnom telefonu, za koji se pretpostavlja da će se zvati Galaxy S III, nalaziti četvorojezgarni procesor Exynos 4 Quad, čiji je radni takt podešen na 1,4 GHz.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 27.04.2012.

17:04

Default images

Procesor Exynos 4 Quad bi trebalo da olakša obavljanje zahtevnih zadataka kao što su 3D igre, obrada videa i aplikacije sa intenzivnim proračunavanjima.

Procesor ima video kodek koji će omogućiti snimanje i reprodukciju videa rezolucije 1080p.

Pored toga, procesor će omogućiti 20% manju potrošnju baterije, navodi se u Samsungovom saopštenju. Slično kao i kod višejezgarnih procesora u desktop i laptop računarima, i Exynos 4 Quad će moći da isključi neko od svojih jezgara u situacijama kad nije potrebna puna procesorska snaga.

Model Galaxy S II je imao dvojezgarni procesor, tako da ugradnja četvorojezgarnog procesora predstavlja jedno od očekivanih unapređenja kod modela Galaxy S III.

Očekuje se i da će telefon imati ekran dijagonale 11,7 cm (4,6 inča) i rezolucije 1280 x 720 piksela, kameru rezolucije 8 megapiksela i podršku za LTE mreže.

Novi Galaxy će biti predstavljen 3. maja u Londonu. Trenutna verzija, Galaxy S2, je najprodavaniji telefon sa Android platformom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: