Apple lažirao dokaze protiv Samsunga?

U dokumentu koji je pomogao Appleu da izdejstvuje blokadu prodaje Samsung Galaxy Taba 10.1 u Evropi, izgleda da su pogrešno interpretirane sličnosti ovog uređaja sa iPadom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 16.08.2011.

22:23

Default images

Naime, podnete fotografije kao dokazi prikazuju „zgnječenu” sliku Galaxy Taba tako da on izgleda identične veličine i oblika kao iPad. Apple se sudu u Diseldorfu obratio sa žalbom da Samsung „slepo” kopira njegove dizajne.

Nije jasno odakle su ove fotografije nastale i da li su greškom stavljene.

Kada se predstave u pravom odnosu, Samsungov ekran deluje duže i uže od američkog rivala.
Foto: topbestphonereviews.info
Ostale slike u okviru dokumenta na 44 str. koje je advokatska firma Freshfields Bruckhaus Deringer podnela nemačkom sudu nisu izmenjene.

Samsungu je trenutno zabranjeno da uvozi, prodaje ili promoviše Galaxy Tab 10.1 u većini evropskih zemalja osim u Holandiji, ali Apple traži da se zabrana proširi i na ovu zemlju.

Pretpostavlja se, međutim, da je sudija u Nemačkoj doneo presudu na osnovu fizičkog pregleda dva tableta, a ne samo gledanja priloženih fotografija.

Bloger i stručnjak za patentni zakon Florijan Miler izjavio je za BBC da bi pokušaj namernog navođenja suda na pogrešan zaključak bio vrlo nesmotren, s obzirom na moguće kazne.

„Ne mogu da zamislim da bi bilo koja zdravorazumska osoba toliko rizikovala i namerno manipulisala dokazima u ovom kontekstu”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: