Tehnopolis

Sreda, 22.06.2011.

10:32

Universal uklanja Ejmine YouTube snimke

Ukoliko prošle subote niste bili na koncertu, verovatno ste u tekstovima na Kulturi čitali o tome kako je protekao nastup Ejmi Vajnhaus.

Izvor: B92

Default images

Već iste večeri YouTube je bio mesto na kome su se pojavili mnogi amaterski snimci sa nastupa ove pevačice u Beogradu, koji su u narednih par dana obišli svet.

Pozivajući se na kršenje autorskih prava, Universal Music Group zahtevao je da se snimci uklone sa ovog video servisa, što je kasnije i učinjeno, prenosi Mashable.

Jedan deo snimaka već sada nije dostupan, a Universalova namera je, verovatno, da ukloni sve, što neće biti jednostavno s obzirom da se svakog minuta na ovom servisu pojavi 600 novih snimaka.

YouTube se jasno odredio prema kršenju autorskih prava, a nedavno je lansirao i kratki video koji će provesti korisnike kroz svet autorskih prava i naučiti ih kako da ih poštuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

16 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: