Država koja uvodi porez na WhatsApp, Twitter i Facebook

Uganda namerava da uvede porez na društvene mreže, a taj poseban namet plaćaće svi korisnici mobilnih telefona koji imaju instalirane aplikacije WhatsApp, Twitter i Facebook.

Tehnopolis

Izvor: SRNA, Anadolija

Sreda, 25.04.2018.

08:25

Država koja uvodi porez na WhatsApp, Twitter i Facebook
Thinkstock / Ilustracija

Vlada Ugande taj potez pravda "brigom za nacionalnu bezbednost zemlje i potrebom širenja elektroenergetske mreže".

Kako navodi portal Afriken, Vlada Ugande često ima neobične ideje. Ona je ranije najavljivala pokretanje državne društvene mreže, ali i nabavku "detektora za pornografiju".

"Treba nam novac da bismo održali bezbednost zemlje i proširili elektroenergetsku mrežu, kako bi građani mogli što više i što češće da uživaju u društvenim mrežama", izjavio je ministar finansija Ugande Matia Kasaija.

Najava novog poreza nije iznenađenje, s obzirom na to da vlasti u Kampali već duže vreme žele da ograniče korišćenje društvenih mreža.

Društvene mreže su bile zabranjene tokom izbora u Ugandi. I predsednik Joveri Jaguta Museveni takođe je najavio mogućnost uvođenja poreza na njihovu upotrebu kako bi se ona smanjila, ali i kako bi se, kako je naveo, sprečilo "širenje glasina".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: