Samsung će reparirati Note 7 i prodavati ga kao drugačiji model

U jeku euforije pre zvaničnog predstavljanja Galaxyja S8, Samsung je iznenada objavio saopštenje u kojem obaveštava javnost da će Note 7, “samozapaljivi telefoni”, biti "reciklirani" i kao reparirani uređaji ponovno pušteni u prodaju.

Tehnopolis

Izvor: Klix.ba

Utorak, 28.03.2017.

08:18

Samsung će reparirati Note 7 i prodavati ga kao drugačiji model
Foto: Gettyimages

Južnokorejski gigant planira da spase korisne delove vraćenih Note 7 telefona kao što su moduli kamere, poluprovodnici i metalni delovi, od kojih će biti kreirani novi uređaji.

Nepotvrđene glasine kažu da će Samung u reparirane jedinice ugraditi manje baterije koje će biti sigurnije od prethodnih.

"Cilj prodaje recikliranih uređaja je da smanjimo uticaj ostataka Notea 7 na životnu okolinu. Ime, specifikacije i cena novog uređaja biće naknadno saopšteni“, rečeno je iz Samsunga za The Verge, a zna se samo da se neće prodavati u SAD.

Podsećamo, na ovogodišnjem Mobile World Congress-u predstavnici organizacije Greenpeace prekinuli su prezentaciju kompanije Samsung pitanjem šta planiraju da urade sa 4,3 miliona opozvanih uređaja.

Note 7 je povučen iz upotrebe i prodaje, nakon što je manji procent telefona uništen zbog samozapaljenja usled loše dizajnirane baterije. Većina Notea 7 uređaja nije imala probleme sa baterijom, ali je zbog predostrožnosti Samsung opozvao sve Note 7 na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: