Tehnopolis

Ponedeljak, 21.12.2015.

22:15

Winamp se vraća?

Prošle godine AOL je i zvanično ugasio Winamp, popularni servis za reporodukciju audio/video sadržaja. Postojalo je nekoliko pokušaja da se Winamp spasi (uključujući i kupovinu servisa od strane kompanije Radionomy), a zahvaljujući najnovijem potezu kompanije Vivendi, ponovo se priča o Winampu.

Izvor: benchmark.rs

Default images

Vivendi je kupio dve trećine akcija u kompaniji Radionomy, čime je postao većinski akcionar, što bi moglo značiti da za Winamp postoji nova šansa.

Vivendi sada drži 64,4 odsto učešća u kompaniji Radionomy, koja je kupila Winamp početkom 2014. godine. Radionomy je evropski onlajn radio servis, koji poseduje Winamp, Shoutcast i Targetspot servise. Za sada nema informacija koliko je Vivendi uložio u Radionomy, kao ni o tome da li će ponovo objaviti Winamp. Za sada se samo spekuliše o tome da Vivendi verovatno ima planove da ponovo lansira popularni plejer, a očekuje se da bismo više informacija mogli saznati u narednom periodu.

izvor: benchmark.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: