Kome su potrebni tableti?

Prodaja tableta u svetu ne prestaje da opada, ali zato napreduje prodaja prenosivih računara koji se mogu transformisati u tablete.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

16:49

Default images
Ilustracija (Foto: Beta / AP Photo/Dita Alangkara)

Prema najnovijim podacima istraživačkog kabineta IDC, prodaja tableta opala je u drugom tromesečju za redom, preneto je na veb portalu itespresso.fr.

Nakon pada prodaje u četvrtom tromesečju 2014. godine za 3,2 odsto u odnosu na isti period lane, u prvom tromesečju 2015. godine zabeležen je pad od 5,9 odsto, sa samo 47,1 milion prodatih tableta.

Apple je i dalje lider na tom tržištu, s udelom od 26,8 odsto, ali je zabeležio pad prodaje za 22,9 odsto za godinu dana. Samsung se dobro "izvukao", s udelom od 19,1 odsto, ali je i on zabeležio pad prodaje za 16,5 odsto.

Nakon Samsunga, među prvom "petorkom", nalazi se i Lenovo (udeo od 5,3 odsto i rast prodaje od 23 odsto), i na kraju Asus i LG. Tržište tableta, dakle, dolazi brzo u fazu zasićenja i obnavlja se u slabijem ritmu od smartfona, što kratkoročno ograničava njegove razvojne prespektive, objavljeno je na portalu silicon.fr.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: