Tužili Apple zbog nedostatka kapaciteta memorije

Apple se suočava sa grupnom tužbom zbog memorijskog kapaciteta njegovih uređaja.

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 01.01.2015.

10:45

Default images
Beta / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Tužba podneta u utorak u Kaliforniji navodi da Apple “ne otkriva” ljudima da iOS 8 zauzima čak 23,1 odsto memorije na uređajima te kompanije.

Takođe, postoji i diskrepanca u reklamiranoj veličini memorije dostupne korisnicima i stvarnog dostupnog prostora.

Umesto da ponudi korisnicima obećanu memoriju, Apple ih tera da kupuju više mesta na iCloudu.

“Naši klijenti i potrošači širom Amerike dobili su manje nego što im je Apple obećao i nadamo se da ćemo se za njihova prava izboriti na suđenju”, kaže Bil Anderson, advokat oštećenih.

Operativni sistem zauzima 1,1 GB prostora, a potrebno je oko 5,8 GB kako bi bio bežično instaliran. Zato mnogi ljudi imaju poteškoće sa preuzimanjem iOS 8. Poređenja radi, iOS 7 zahteva svega 3,3 GB prostora.

S druge strane, Apple izgleda ostvaruje odličan profit zahvaljujući tome što korisnicima ponestaje mesta na telefonu. Neki analitičari procenjuju da će u ovoj godini Apple zaraditi tri milijarde dolara samo od kupovine dodatnog prostora na iCloudu.

Class-action lawsuit against Apple over iOS 8 storage

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: