Nokia nas podseća da kompanija nije mrtva

Tokom prethodne nedelje, procurela dokumentacija je otkrila da Microsoft planira da odbaci Nokia brend u narednim mesecima. Pojedina izveštavanja medija su navela brojne korisnike da pomisle da ovo znači kraj kompanije Nokia i ovog brenda u potpunosti.

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

20:55

Default images

Finska kompanija, još uvek poznata kao Nokia, je takođe izrazila određenu zabrinutost zbog nastale situacije, ali je i iskoristila priliku da u pismu javnost podseti da kompanija nije mrtva. Tačnije, Nokia se trenutno nalazi u prilično dobrom stanju.

Beri Frenč, izvršni potpredsednik za marketing u Nokiji, je u blog postu istakao: "Da, prodali smo mobilno odeljenje Microsoftu. Ali današnja Nokia je finansijski jaka i posvećuje se svojim snagama".

Nokia će se u svom daljem radu fokusirati na telekomunikacionu infrastrukturu, HERE mape i navigacione sisteme, te razvoj i istraživanje tehnologija (savitljivi OLED paneli). Tu je i nedavno objavljeni projekat razvoja 5G mreže, čija se probna implementacija očekuje naredne godine u Finskoj.

Izvor: Bencmark.rs/Neowin

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: