Korisnici u Evropi će moći da sami popravljaju svoj iPhone

Kompanija Apple proširuje program "Self service repair" i na evropsko tržište, dajući tako korisnicima pristup originalnim delovima, alatima i zvaničnim priručnicima za odabrane iPhone i MacBook uređaje.

Izvor: B92, Bajtbox

Sreda, 07.12.2022.

10:10

Korisnici u Evropi će moći da sami popravljaju svoj iPhone
Foto: Jack Skeens / Shutterstock.com

Apple je pre izvesnog vremena predstavio Self service repair program. Ovaj program, kako mu i sam naziv govori, daje mogućnost korisnicima Apple proizvoda da sami servisiraju svoje uređaje, bez potrebe njihovog nošenja u servis.

Ovaj program sada je dostupan i u nekim zemljama Starog kontinenta. Tačnije, usluga je od sada dostupna u Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji i omogućava korisnicima u tim regijama da sami poprave svoje uređaje.

Samim programom u Evropi obuhvaćeno je nekoliko serija i to – iPhone 12, iPhone 13, kao i iPhone SE (2022) telefon, ali ne i najnovija iPhone 14 serija. Takođe, podržani su i Mac računari sa Apple čipovima, ali ne i najnoviji M2 MacBook Air. Ipak, očekuje se da program uskoro obuhvati i najnovije uređaje.

Cene rezervnih delova u Nemačkoj kreću se od 77 evra za zamenu baterije iPhonea 13, pa do 330 EUR za paket zamene ekrana. Isti delovi u Velikoj Britaniji koštaju 70 funti, odnosno 282 funte. Korisnicima koji istrošeni, odnosno pokvareni deo vrate Appleu, priznaće se određeni deo kako bi cena paketa bila niža.

Ekran i senzor poklopca za MacBook Pro 14 koštaju 734 evrau Nemačkoj, dok matična ploča s početnim nivoom od 16GB RAM-a i 512GB interne memorije košta 959 evra.

Iznajmljivanje komplet alata za popravljanje iPhone i MacBook uređaja košta 59,95 evra, za period od 7 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: