Korak dalje u dizajnu: Ekran koji se presavija na tri dela

Južnokorejska kompanija je svojim fleksibilnim telefonima pokazala u kom smeru bi dizajn mobilnih telefona mogao da se kreće.

Izvor: B92

Petak, 30.10.2020.

12:55

Default images

Nakon prvog Galaxy Fold modela, Z Flip i Z Fold 2 pokazali su da u Samsungu slušaju korisnike, ali i da još ima prostora za poboljšanje.

Upravo bi to poboljšanje uskoro moglo da ugleda svetlost dana. Prema dokumentima u koje je portal LetsGoDigital imao uvid, u Samsungu razmišljaju o potpuno novom obliku fleksibilnog telefona.

Ovde bi se ekran presavijao na tri dela, a poseban dodatak bila bi tastatura "na izvlačenje", čiji bi cilj bio lakše korišćenje telefona.

Prema podacima koje je Samsung predao korejskim institucijama, u pitanju je uređaj koji se preklapa na dva mesta. Tastatura je "sakrivena" u jednom delu ekrana, a drugi deo ekrana bio bi uvek dostupan korisniku, uz mogućnost da se postavi u različite položaje.

Nema nikakvih tehničkih podataka, ali izgleda da ceo uređaj, kada se složi, ne zauzima mnogo više prostora od Z Fold 2 modela, prenosi Zimo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: