Kultna "pucačina" američki zločin proglasila ruskim?

Utisci o najnovijoj Call of Duty igri, koja je izašla pre par dana, još se uvek lagano sležu. U međuvremenu, kampanja igre je već dobila određenje kritike po pitanju pristrasnosti priče i po otvorenom lažiranju istorije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 19.10.2019.

11:00

Kultna
Foto: Printscreen

Jedan momenat u igri odnosi se na stvaran događaj iz Zalivskog rata, poznat kao "Auto-put smrti", kada su savezničke snage na čelu sa SAD bombardovale vojsku Iraka u povlačenju.

Tada je stradalo najmanje 1.500 ljudi, a prema nekim izvorima, u koloni je bilo izbeglica i civila, a ne samo vojnika. Događaj je svakako kontroverzan i za mnoge predstavlja čist ratni zločin i prekomernu upotrebu sile, piše Play.

Taj događaj se pominje i u novom CoD: Modern Warfare, ali ovde igra okrivljuje Ruse za taj događaj, kao što možete videti ispod. Imajući u vidu da je već poznato da Activision plaća američkim proizvođačima oružja da bi se ista u originalnu pojavila u igru, nije nemoguće da i vojska SAD ima direktan uticaj na to šta može, a šta ne može da se pojavi u video-igrama napravljenim u SAD, baš kao što postoji i odeljenje za Holivud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: