Policijski čas prekinuo spektakl, Novak vodi, nastavak u subotu!

Srpski teniser Novak Đoković i Španac Rafael Nadal nastaviće svoj polufinalni meč na Vimbldonu u subotu pošto je meč prekinut zbog "policijskog časa".

Izvor: MLJ

Petak, 13.07.2018.

19:30

Policijski čas prekinuo spektakl, Novak vodi, nastavak u subotu!
Getty Images

Meč je prekinut u 23 časa po londonskom vremenu, a nastavak se očekuje u subotu od 14 časova po vremenu u Srbiji.

U trenutku prekida srpski igrač je poveo 2-1 u setovima, 6:4, 3:6, 7:6 (9) posle dramatične završnice u taj-brejku trećeg seta.

Đoković i Nadal su bili "žrtve" prvog polufinala koje su igrali Kevin Anderson i Džon Izner. Njih dvojica su na terenu proveli punih šest i po sati, zbog čega su srpskom igraču i Špancu na raspolaganju bila tri sata da igru do trenutka kada ona mora da se prekine.

Novak je u prvom setu pokazao agresivnost i smirenost i napadao Nadalov servis kad god je dobio priliku. Tako se već prvi gem u meču igrao na razliku, u petom se Nadal provukao bez brejka uz malo sreće na mreži, ali je Đoković uspeo da napravi brejk u sedmom gemu.

Smeč, neverovatan ritern i pasing šot omogućili su Novaku tri brejk prilike i "luksuz" da izgubi jedan poen, pre nego što je Nadal pogodio mrežu i suočavao se sa zaostatkom 3:4.

Srpski igrač je do kraja seta sačuvao prednost, da bi u narednom setu usledila revija brejkova na obe strane.
Getty Images
Nadal je na 1:1 uspeo da spase dve brejk šanse, koje su ostavile traga na Đokoviću jer je Rafael poveo 2:1. Popustio je srpski igrač u narednom gemu i na 15:30 neshvatljivo poslao zicer u aut posle čega je Španac napravio brejk.

Odmah ga je vratio, ali i opet izgubio naš igrač, pa je Nadal poveo 4:2. Prvi servis mu je funkcionisao odlično pa Novak nije mogao ništa više od dve nove brejk lopte u gemu u kom je njegov protivnik servirao za 1-1.

Tek u trećem setu je viđena prava borba. Obojica su igrala "atomski" tenis i nijedan nije previše popuštao na svojim servisima. Tako se otišlo u taj brejk gde je viđena neverovatna drama.

Novak je imao 5:3, Nadal je osvojio tri uzastopna poena i poveo sa 6:5. Đoković je prvu set loptu anulirao servisom, a do kraja taj-brejka još dve.

Na 9:9 Đoković stiže drop-šot koji je mnogo puta prolazio Nadalu i pravi ključni mini-brejk. Nakon toga osvaja poen za 11:9 i dragoceno vođstvo 2-1 u setovima.

Meč je prekinut u trenutku kad su na terenu bili već tri sata, a svoju borbu za finale Đoković i Nadal nastavljaju u subotu sat vremena pre ženskog finala. U njemu igraju Serena Vilijams i Anđelik Kerber.

III set

Getty images
7:6 - Novak osvaja set! Dva mini brejka na startu, prvo dupla greška Đokovića, a onda i promašaj Nadala. Španac nemilosrdan u trećem poenu i vodi 2:1. Silna razmena u četvrtom se završava dobro po Đokovića, da bi posle petog Novak servisom poveo 3:2. Rastrčani Đoković stiže skraćenu lopticu Nadala za novi mini-brejk i 4:2. Nadal je potom lukavo gađao servisom u telo, a Beograđanin pogodio mrežu riternom za 4:3. Međutim, u narednom fantastično gradi poen, pogađa sam ćošak bekhendom i namešta smeč za 5:3. Nadal vraća mini-brejk drop šotom za 5:4, a onda servisom poravnava na 5:5. Novi drop šot, opet Đoković ne stiže, Nadal ima set loptu 6:5. Servisom to anulira Srbin za 6:6. Rizikovao je Nadal u narednom poenu, pogodio ugao i sada na svoj servis ima set loptu 7:6. Majstorija Đokovića! Drop šot na set lopti za protivnika, vraćen mini-brejk 7:7, ali Nadal ima još jedan servis. Nova skraćena lopta, opet Novak ne stiže, treća set lopta za Nadala 8:7. Servis viner, Novak spasava i treću 8:8! Fantastičan drugi servis, Novak ima prvu set loptu 9:8! Loš ritern Srbina 9:9. Druga set lopta za Đokovića, nije prošao drop šot Nadala 10:9! Novak vodi 2-1!

6:6 Taj-brejk odlučuje - Dupla servis Rafe, ali onda i omaška Đokovića za 15:15. Strašno dobro je izabrao Nadal trenutak da izađe na mrežu posle odigranog bekhenda, a onda Novak cilja loše za 40:15. Osvojio je još jedan poen Srbin, ali Nadal osvaja gem.

6:5 Novak - Volej iz bekhenda pogađa Nadal za 0:15. Đoković ne uspeva da ga u narednom poenu uhvati na krivoj nozi paralelom pa menja stranu, ali je baš tu dijagonalu čekao Rafa za 0:30. Usledila su dva poena u kojima je Novak diktirao tempo, ali pogađao dublje da bi servisom u 'T' liniju pogodio 13. as za 40:30 i dočekao grešku Nadala za novo vođstvo.
Getty Images
5:5 - Bez mnogo problema Rafael uspeva da osvoji gem na svoj servis. Novak je pomogao nekolicinom promašaja pa se ulazi u neizvesnu završnicu seta.

5:4 Novak - Izvrstan bekhend Đokovića, jedan lep drajv volej i još dva dobra poteza ne pružaju Nadalu priliku da pripreti brejkom, ali ni Novak ne uspeva da prelomi na servisu Nadala.

4:4 Nadal se ne da - Briše liniju Nadal za 40:15, a servis mu funkcioniše perfektno. Servis vinerom osvaja i naredni poen, a jedini put kad je promašio prvi servis (tek treći u setu), sevnuo je ritern i poen Đokovića u ovom gemu.

4:3 Đoković - Umesto popuštanja Španca, malo je popustio Novak, ali odličnim bekhendom rešava poen po paraleli za 40:30, a onda i servisom za gem i novo vođstvo.
Foto: Getty Images
3:3 - Dve greške Nadala, Đoković vodi 0:30, pa šalje loptu široko za 15:30 posle servisa protivnika. Nadal pogađa sam ugao servis polja i otklanja opasnost 30:30, servis vinerom dobija i treći poen uzastopno 40:30, da bi forhendom izjednačio na 3:3.

3:2 Đoković bez greške - Jedan, pa drugi bekhend u dijagonalu i forhend Rafe za 15:0, servis viner za 30:0, sada se igra ubrzala, a poeni su kraći. Novi servis viner za 40:0 i rutinska realizacija bez izgubljenog poena.

2:2 - Dočekao je pod mrežom ritern Nadal, servisom rešio drugi poen za 30:0, drop šotom za 40:0 i gem osvojio vinerom iz forhenda odmah pošto mu je Novak vratio servis.

2:1 Đoković - Servis, nadmudrivanje na mreži, svega je bilo u ovom gemu u kom su dvojica igrača odigrala jedan od lepših poena meča. Osvaja ga Đoković uz tri asa.

1:1 Nadal suviše lako - Neverovatno se brani Nadal, Novak ne pogađa liniju, a posle izlaska Đokovića na mrežu Nadal vodi 40:0 i lako rešava gem u svoju korist.

1:0 Đoković - Moćan udarac Nadala za 0:15 upozorio je da on ne namerava da uspori. Novak je uspeo da to ispravi i osvajanjem dva naredna poena povede 30:15. Još poen je osvojio njegov rival do kraja gema u kom srpski teniser ipak uspeva da prevlada i povede u trećem setu.

II set

Foto: Getty Images
6:3 Nadal osvaja set - Duga razmena, Rafa menja ritam skraćenom loptom koja ne prelazi u polje Novaka, ali naredna skraćena lopta pogađa polje za 15:15 posle vanserijskog poena u kom je Srbin imao inicijativu. Pogađa prvi servis, ali onda i mrežu za 30:30. Kvalitetan bekhend Đokoviću donosi brejk šansu, koju protivnik anulira servis vinerom, a na isti način spasava i drugu šansu za Srbina. Usledila su dva dobra poena Španca kojima osvaja drugi set.

5:3 Novak smanjuje zaostatak - Po lošem forhendu u prvom poenu se videlo da Novaku nedostaje fokus. Ispravlja to u naredna dva poena i posle izlaska na mrežu osvaja dva sjajna poena za 40:15. Malo je Novaka i poslužila sreća, ali i treći put na mreži osvaja poen za smanjenje razlike u odnosu na Rafu.

5:2 Nadal - Proradio je i servis Španca, Novak je posustao, dovoljno da ne može da isprati tempo pa Nadal sa nulom uzima gem i potvrđuje brejk.

4:2 Novi brejk Nadala - Prva nesigurnost i Nadal osvaja dva poena za 0:30. Đoković paralelom čisti kreč sa linije za 15:30, a onda na mreži rešava za 30:30. Rafa ne vraća naredni servis za 40:30. Ponovo je dobro odservirao, ali je Nadal to nekako uspeo da vrati, Novak je pogodio mrežu za 40:40, da bi španski teniser bekhendom namestio sebi brejk loptu. Loš tajming i naivan aut pomažu našem teniseru da dođe do izjednačenja. Samo privremeno, jer agresivnom igrom osvaja dva poena i dolazi do brejka.

3:2 Vraća brejk Srbin - Prejak udarac Nadala za 15:30, a onda najlepši poen Novaka na meču. Bekhend na liniju, izlazak na mrežu, vrhunski volej i još bolji lob za dve brejk šanse. Koristi već prvu sjajnim uglom i vinerom i odmah vraća ravnotežu u setu.

3:1 Brejk Nadal - Iznervirao je rasplet prethodnog gema srpskog tenisera, koji nervozno pogađa mrežu. Kada je Nadal pogodio potom odličan forhend i došao do 0:30, Novak je prvi put bio u neugodnoj situaciji. Šesti as za 15:30, ali onda neshvatljiv promašaj i poklon Đokovića, pa Nadal ima dve brejk lopte 15:40. Koristi već prvu i dolazi do prednosti.
Foto: Getty Images
2:1 Nadal - Vrhunski forhend iz kontre izvlači Novak za 15:15 na servisu Nadala, koji na mreži potom izjednačava na 30:30. Loša paralela Rafe, loptica pored terena i brejk šansa za Đokovića. Ne koristi je Srbin zbog nesigurnog riterna, ali ispravlja to dijagonalom za drugu brejk priliku. Propustio je i nju iako je imao lopticu na reketu, da bi "Bik sa Majorke" servisom uspeo da se izvuče.

1:1 Servis pomogao Novaku - Kvalitetan servis, a onda i snažna paralela i očas posla Srbin ima 30:0. Iznenadio je Nadal izvrsnim riternom posle kog mu nije bilo teško da samo vrati lopticu u prazno polje za 30:15. Pogađa izvrstan ugao za 30:30, ali Đoković servisom dolazi do gem lopte. Imao je njegov rival izjednačenje, ali je Đoković smečom osvojio poen za prednost, a onda opet servisom za 1:1.

1:0 Nadal - Riternom se Novaku otvara teren za viner i 0:15 na servisu Nadala, a onda i za grešku Španca koji prebacuje osnovnu liniju za 0:30. Nije ni Đoković bio precizan u sledeća dva poena pa Nadal dolazi do 30:30. Rafa pogađa mrežu za 30:40 i brejk loptu Đokovića. Spasao se dobrom dijagonalom, potom imao i gem loptu ali ga Novak vrhunskom selekcijom udaraca tera na grešku i novo izjednačenje. Jedan pametan poen Španca i jedan promašaj Novaka i Nadal vodi u drugom setu.

I set

Foto: Getty Images
6:4 Đoković osvaja set - Nadal promašuje pasing šot po paraleli posle duge razmene za 15:0 u korist našeg igrača. Novak je potom ušao u teren i Rafa je pod pritiskom pogodio mrežu za 30:0. Pogodio je Novak as za 40:0. Strpljivo izgrađenim poenom i novim vinerom, srpski igrač bez izgubljenog poena osvaja prvi set.

5:4 Nadal smanjuje - Nadal konačno odigrava dobar i siguran gem. Forhend nije najbolje služio Đokovića pa je Rafa bez izgubljenog poena smanjio zaostatak.

5:3 Potvrđen brejk Novaka - Ma kakvi bekhendi Đokovića za prva dva poena u servis gemu za 30:0 i potvrdu brejka. Servis viner za 40:0. Osvojio je Rafa jedan poen u nastavku, ali srpski igrač gotovo rutinski nastavlja da uzima gemove na svoj servis.

4:3 Brejk Novaka - Nadal ne uspeva da lobuje protivnika, Novak smečuje za 0:15, a onda sjajnim riternom iznuđuje grešku za 0:30. Pasing šot na mreži za 0:40 i tri brejk lopte! Nadal dubokom dijagonalom spasava prvu (treću u meču), ali ne uspeva i četvrtu. Šalje loptu u mrežu i Novak pravi brejk.

3:3 Đoković se pita u poenima, napada, ali i greši - As udarcem Novak osvaja poen za 15:15. Nadal dobro otvaara poen dijagonalom, ali tek drugom greškom Đokovića u ovom gemu Španac dolazi do 15:30. Sjajan servis i lagana dijagonala su usledile za 30:30, a onda fantastičan ugao Novak pronalazi za 40:30. Greškom iz forhenda 'poklonio' je Rafi izjednačenje, ali onda dva sigurna poena za 3:3.
Getty Images
3:2 Brejk šanse za Novaka, sreća za Nadala - Fantastičan ritern Srbina po paraleli za 15:15, Rafa je u narednom poenu dobro gađao T liniju, ali je Novak to maestralno stigao i primorao protivnika na grešku za 15:30. Nadal je odgovorio izvrsno sakrivenim drop šotom za 30:30, ali i promašajem za 30:40 iz smeča. To je bila prva brejk šansa za Novaka. Odlično čita srpski igrač insajd aut forhend Rafe nakon toga za drugu brejk priliku, ali Nadal se sjajno brani izlaskom na mrežu. Lopticom u mreži, Novak Nadalu daje prvu gem loptu, a Nadal uz mnogo sreće na mreži osvaja gem.

2:2 Đoković čuva servis - Dobar drop šot Novaka, ali loš lob posle koji Rafa lako hvata i zakucava u polje za 15:15. Greškom Rafe iz forhenda Novak dolazi do 40:15, a novi gem osigurava servisom.

2:1 Nadal - Rafael servira snažno na startu meča. Đoković dobrim riternom uspeva da preuzme inicijativu u poenu i natera Rafu na grešku za 30:30. Imao je srpski igrač na 40:40 dobru priliku za brejk loptu na mreži, ali je odlučio da gađa paralelu i rival ga je pročitao. Uspeo je na kraju da osvoji gem posle dva izjednačenja.

1:1 Novak siguran - Srbina za sada "slušaju" i forhend i bekhend pa posle tri poena u prvom gemu na svoj servis vodi 30:15. Ravan udarac po paraleli Nadal vraća u aut za 40:15, a onda i dobar servis za 1:1.

1:0 Nadal - Novak agresivno od starta, prvo dobar napad, a onda i greška Rafe mu donose 15:30 na servis protivnika. Usledila su dva dobra servisa Rafe za 40:30. Novak je odgovorio kvalitetnom dijagonalom i prvi gem u meču se igra na razliku. Na kraju ga je dobio Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

488 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: