Predstavljen Eliomar, dobio desetku

Dosadašnji fudbaler Javora, Brazilac Eliomar Silva potpisao je troipogodišnji ugovor sa Partizanom i postao prvo pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.01.2013.

14:36

Default images

Eliomar će u novom klubu nositi dres sa brojem 10.

"Drago mi je što sam došao u tako veliki klub kao što je Partizan. Potrudiću se da opravdam poverenje svih klubu i da na terenu uvek pružim maksimum."

"Najviše mi odgovara da igram na krilnoj poziciji, svejedno na kojoj strani, a kad sam bio mali idol mi je bio zemljak Ronaldo", rekao je Eliomar na konferenciji za medije na stadionu u Humskoj

Silva ima 24 godine, a u Javor je došao iz ekipe Kardoso Moreira. Za ivanjičku ekipu Eliomar je odigrao 95 utakmica i postigao 10 golova.

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković rekao je da od Eliomara očekuje da odmah pokaže da je pojačanje i dodao da je skauting služba crno-belih nekoliko meseci pratila Brazilca.

"Ispraćene su sve njegove utakmice jesenas, pokazao je da poseduje kvalitet i potencijal za Partizan i procenili smo da će biti jedno od velikih pojačanja. Dobro poznaje našu ligu, igrao je četiri godine u Javoru i mnogo je napredovao u tom periodu", kazao je Tumbaković.

On je dodao da bi Eliomar mogao da bude jedino pojačanje Partizana u zimskom prelaznom roku, ali da su sve opcije otvorene.

"Nadam se da će igrama u Partizana skrenuti pažnju na sebe, a samim tim i selektora i dodje do mogućnosti da dobije pasoš Srbije", naveo je Tumbaković.

Sportski direktor Partizana istakao je da u toku dana bude fiunalizovan prelazak Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića u Južnu Koreju, kao i da je veoma blizu dogovor sa Sao Kaetanom oko pozajmice Eduarda.

Ove zime klub je napustio Nemanja Tomić, novi član Genčerbirligija. Crno-beli su jesenji deo Superlige završili na prvom mestu sa šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

U prvom prolećnom kolu, 27. februara, Partizan gostuje ekipi BSK-a iz Borče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: