Lipi računa na Nestu za SP?

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Marčelo Lipi istakao je da se nada da će se defanzivac Milana Alesandro Nesta vratiti u nacionalni tim za SP.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 23.02.2010.

14:12

Default images

Nesta se u oktobru 2006. godine povukao iz reprezentacije zbog čestih problema sa povredama, zbog kojih je postojala opasnost i da okonča profesionalnu karijeru. Nesta je igrao na tri Svetska prvenstva, ali nije imao sreće sa povredama.

Na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine zadobio je tešku povredu kolena, dok je na SP u Nemačkoj 2006. godine, gde su ‘Azuri’ trijumfovali, zbog povrede butnog mišića propustio nokaut fazu takmičenja.

"Reprezentacija mnogo duguje Nesti. On se povredio igrajući na dva Svetska prvenstva. Razgovarali smo, a sledeće nedelje ću ponovo pričati sa njim", rekao je selektor Lipi.

Međutim, Lipi nije želeo da otkrije da li će se 33-godišnji defanzivac vratiti u reprezentaciju.

"Da li sam uveren u njegov povratak? Nije imao sreće, ali nadam se da će sada sve nadoknaditi", rekao je Lipi.

Nesta je odigrao 78 utakmica za reprezentaciju Italije, koja će se na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi takmičiti u F grupi zajedno sa selekcijama Paragvaja, Novog Zelanda i Slovačke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

18 h

Podeli: