EP: Srbija - Austrija (subota, 18h)

Rukometaši Srbije u subotu od 18 časova igraju odlučujuću utakmicu za plasman u drugi krug protiv domaćina Austrije.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Petak, 22.01.2010.

20:42

Default images

To je poslednji duel u grupi B na Evropskom šampionatu, a posle remija sa Islandom i poraza od Danske, reprezentativce Srbije ne napušta optimizam.

„Austrija je ozbiljan protivnik, a utakmica nam stiže u veoma teškom trenutku. Ko god pobedi – prolazi dalje. Igramo na njihovom terenu, pred njihovom publikom i sigurno će imati i malu pomoč sudija. Biće teško. Nismo očekivali da će ovaj duel rešavati prolaz u drugi krug. Ipak nije nam prvi put da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Do sada smo uvek izlazili kao pobednici. Podsetio bih vas da nam je u Hrvatskoj meč sa Norveškom bio biti ili ne biti – pa smo izašli kao pobednici. Psihički smo spremni da uđemo maksimalno u tu utakmicu i da prođemo u drugi krug“, rekao je Ivan Nikčević.

Selektor Srbije Sead Hasanefendić je optimista i on veruje u trijumf protiv Austrije. On kaže da domaćin nije bolji od srpske selekcije, ali da zna da odigra dobro, kao što su to uradili protiv Danske i Islanda.

„Nemam čarobni štapić, ali mislim da nisu bolji od nas. Sada, kada je došao taj trenutak i duel sa Austrijancima, nema više umornih igrača. Moraju dati sve od sebe i više od toga. Igra Austrijanaca mnogo zavisi od Silađija i za njega se moramo posebno pripremiti. Na njega moramo izlaziti stalno i ako uspemo da to uradimo, verujem da smo blizu cilja, a to je prolazak u drugi krug“, kaže selektor Hasanefendić.

Reprezentacija Srbije mora da pobedi Austriju ukoliko želi da prodje u drugi krug. U slučaju nerešenog rezultata, domaća reprezentacija i Island imaće prednost zbog više postignutih golova u ranijim utakmicama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: