Raul izjednačio Sančisov rekord

Kapiten Real Madrida Raul Gonzales Blanko odigrao je u sredu protiv Viljareala 524. meč u dresu 'kraljevskog kluba' i izjednačio ligaški rekord Manuela Sančisa.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2009.

17:33

Default images

Raul je za Real debitovao u Primeri 1994. godine protiv Saragose, a od tada je 224 puta bio strelac za Madriđane. 32-godišnji Raul je ukupno 706 puta nastupio za Real i postigao 318 golova. Kapiten madridskog kluba je i najbolji strelac reprezentacije Španije svih vremena sa 44 postignuta gola.

Raul, međutim, nije igrač sa najviše odigranih utakmica u Primeri jer je i dalje neprikosnoven legendarni golman Andoni Zubizareta sa 622 odigrane utakmice.

Raul Gonzales Blanko bi do kraja karijere mogao da obori još jedan rekord. On je trenutno treći najbolji strelac u evropskim klupskim takmičenjima sa 65 golova. Ispred njega su nekadašnji reprezentativac Nemačke Gerd Miler sa 66, i još uvek aktivni igrač Milana Filipo Inzagi koji je pre nedelju dana došao do svog 68. pogotka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: